Akoestische installatie | Thermische installatie | Chapewerken

isolatiechape

Door gecontroleerd EPS-korreltjes te mengen met cement, EPS, water en speciale additieven wordt een ultra-licht en thermisch goed isolerend uitvulling gecreëerd:  isolatiechape. Het wordt vloeibaar aangebracht zodat deze isolatie naadloos geplaatst word. Door de hoge vloeibaarheid bij plaatsing zal de EPS isolatie zich perfect rond uw leidingen vormen en zullen er dus ook geen holtes onder de isolatie kunnen ontstaan. Ook is de gevoeligheid voor stof een stuk minder dan bijvoorbeeld bij de PUR isolatie.

De lambdawaarde van EPS bedraagt 0,042 W/mK. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie.

Door deze eigenschap is EPS zeer goed bruikbaar in isolatiechape. De korrels maken de isolatiechapes niet alleen licht, doch vooral thermisch goed isolerend.

In het geval van gespoten PUR vloerisolatie wordt dikwijls een thermische geleiding (λ-waarde) opgegeven die niet realistisch is: deze lage waarde is gebaseerd op de thermische geleidbaarheid van het gas dat zorgt voor de schuimvorming. Maar na verloop van tijd verdwijnt langzaam maar zeker het gas en wordt het vervangen door gewone lucht. Daardoor verhoogt de thermische geleidbaarheid tot +/- 0.035, tegenover 0.042 voor de EPS isolatie

EPS vloerisolatie werkt ook perfect samen met het gebruik van vloerverwarming! Deze kan rechtstreeks in de EPS geprikt worden m.b.v. de plastieken U vormige klemmetjes.

al onze producten worden geleverd met ATG attesten voor uw epb berekening!

Snel en efficiënt isoleren = slim investeren